RAYBAN MADE IN USA | RAYBAN WAYFARER MODEL L1727 G-31 FULL MIRROR EBONY

Wednesday, April 13, 2011 Wednesday, April 13, 2011 Posted by JAI
Labels: , , , ,

Rayban Wayfarer Model L1727 G-31 Full Mirror Ebony, Kacamata yang tak silap saya naik seiring dengan kumpulan musik BLUES. Juga cukup terkenal zaman 60an. Saya pernah memilikinya untuk sementara waktu sebelum dilepaskan kepada peminat kacamata Rayban Wayfarer. Terjual mengikut pasaran semasa ketika itu , kalau tak silap dalam RM750. Memiliki peminat tersendiri. Rasanya kumpulan musik yang  masih mengekal tradisi penggunaan Rayban Wayfarer ini kebanyakannya Pemusik INDIE.

KACAMATA FULL MIRROR

NEW OLD STOCK ( STOCK LAMA TAPI MASIH BARU,BELUM DIGUNAKAN)

TEMPLE SEBELAH KIRI TERTULIS PERKATAAN WAYFARER

TEMPLE SEBELAH KANAN TERTULIS B&L RAYBAN USA

TERTULIS B&L(EMBOSSED)  DIKACA

CODE SAIZ TERTULIS DIBAHAGIAN DALAM FRAME B&L 5024

TERBAIK DALAM KELAS TERSENDIRI

Rayban Wayfarer ini bersaiz 24mm (5024) memang padan dengan apa jenis lense pun. Pelbagai Lense yang boleh digunakan untuk Rayban Wayfarer ini. Dipasaran sekarang banyak Rayban Wayfarer yang tiruan dijual namun kriteria yang mudah untuk mengetahui sama ada ia Tiruan atau tidak adalah pada kacamata tertulis perkataan BL dan selalunya kacamata diperbuat dari kaca bukan plastik (Ada yang plastik @ Polarized namun untuk rayban buatan ITALY).

Comment (1)

hey I dont understand your language, so forgive me for asking: where did you get the lenses from? I have the EXACT same glasses, and I want the exact same lenses ;) thank you :)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails